Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom zetten we ons in voor een beter milieu door onder andere afval goed te scheiden, duurzame materialen te kopen, groenafval te composteren, bijenhotel te maken, nestkastjes op te hangen (hierdoor ook nog geen eikenprocessierups gezien) ons te voorzien van brand- en bouwhout uit eigen tuin, spullen te hergebruiken, al dan niet van de kringloop, zelf energie op te wekken (zonnepanelen, warmtepomp) groendak te maken, vitaminen te kweken, geen gif en kunstmest te gebruiken, wel LED verlichting te gebruiken, evenals waterbesparende douchekoppen in combinatie met een energiezuinige ketel en niet te verspillen.
Beplanting: Ons terrein wordt beheerd volgens de principes van permacultuur voor een veerkrachtig ecosysteem. Dit houdt in dat we werken in harmonie met de natuur in plaats van er tegenin te gaan met wieden, kunstmest strooien, spuiten, spitten en harken, dat doen we dus niet. Dit resulteert in een natuurlijke omgeving met relatief weinig onderhoud en een grote biodiversiteit (vlinders, vogels, egels, insecten e.d) We hebben een moestuin met een geringe opbrengst van onbespoten groenten, maar vooral ook vruchtbomen, aardbeien en besdragende stuiken, waar van gesnoept kan worden als de tijd rijp is. Eigenlijk al een voedselbos aangeplant voordat het woord voedselbos was uitgevonden (walnoot, moerbei, kiwibes, mispel,. Ook uit de kruidentuin kan vrij geoogst worden voor eigen gebruik op de glamping. Bijzondere heesters zijn ook nog o.a. de pindakaasboom, aarbeienboom, sneeuwklokjesboom, zakdoekenboom, godenpeer, specerijstruik en vernisboom. Maar ook het Drentse krentenboompje ontbreekt uiteraard niet.
Afval: We hopen dat je dit als gast waardeert en hier ook aan meewerkt door bijvoorbeeld je afval te scheiden. GFT en snoeiafval composteren we zelf om nieuwe vruchtbare grond te maken en plastic, blik en drinkpakken worden apart opgehaald (PMD). Deze container is te herkennen aan het oranje deksel. De container met het blauwe deksel is voor papier en karton en een groen krat is neergezet voor lege flessen en eventueel statiegeldplastic dat achtergelaten kan worden. Zelfs luiers worden apart ingezameld, hiervoor hebben we aparte zakken.
We dragen de bloemetjes en de bijtjes een warm hart toe. Daarom hopen we in de toekomst een tuinreservaat te kunnen worden. Hiervoor moet de tuin (camping) aan tien plant- en diervriendelijke kenmerken voldoen. De natuurlijke vijver is klaar en daarmee voldoen we nu aan alle eisen (vruchten en bessen, weinig bestrating, klimplanten, natuurlijke omheining, soorten- en bloemenrijk, composthoop, nestkastjes, takkenwallen en rommelhoekjes) voor een tuinreservaat.
Op het dak van de blokhut die gebruikt werd als receptie, maar nu in gebruik is als fietsenstalling is enige jaren geleden een sedumdak gemaakt. Het is volgroeid en daarmee watervasthoudend, beschermend, isolerend, zuiverend en compenserend.
In maart 2017 zijn er zonnepanelen op ons dak geïnstalleerd, ruim voldoende om in ons hele stroomverbruik te voorzien. Vanaf dit jaar zijn we qua stroomverbruik dus 100% CO2 neutraal. In 2024 is er een warmtepomp geplaatst zodat het gasverbruik drastisch ik gedaald.
In 2021 is op de camping een enorm bijenhotel gebouwd. Hier maken de metselbijen inmiddels al volop gebruik van.
Er is een voorraadkast aanwezig in de algemene ruimte voor houdbare etenswaren die achtergelaten kunnen worden voor nieuwe gasten.